Søg Vis menu

De bornholmske Madskoler 2016

13. jul 2016

Det er svært at få armene ned efter to ugers intensive Madskoler på Bornholm, siger Sussie Holmtoft udviklingskonsulent i Landbrugets Børneorganisation 4H.

På 13 Madskoler har vi haft fornøjelse af 224 børn og unge, der har slået sig løs i skolekøkkenerne øen rundt, med plads til fordybelse og refleksion over de forskellige temaer.

Glade madskoleelever og -instruktører

På 13 Madskoler har vi haft fornøjelse af 224 børn og unge, der har slået sig løs i skolekøkkenerne øen rundt, med plads til fordybelse og refleksion over de forskellige temaer.

Især madspild har fyldt en del, og der blev således også kreeret fantasifulde retter den sidste dag på madskolerne, hvor det var køkken- og køleskabets hemmeligheder, der satte dagsordenen.

Alle Madskolebørn har fulgt produkter fra jord til bord, så derfor en særlig tak til de mange landmænd, der i en travl hverdag har åbnet stalddøren og budt indenfor til både fremvisning og snak om erhvervet.

Der er blevet lavet rigtig meget mad, også af råvarer, børn og voksne ikke har kendt så godt på forhånd, så smagsløgene er blevet udfordret hos både små og store, og det er der kommet mange sjove episoder ud af, og der er blevet grinet en del i køkkenerne.

På bare 8 dage har vi bespist knap 1000 mennesker til 4 forældrearrangementer, så her skal også lyde en varm tak til alle de frivillige instruktører og hjælpere samt de bornholmske sponsorer, der støtter Bornholms 4H, så Madskolerne her på øen er indbegrebet af maddannelse, når den er bedst.


Traditionen tro var der forældrearrangement ved travbanen

Vi har nu kun evalueringer af sommerens arbejde tilbage, før vi straks efter sommerferien gør klar til Madskoler 2017.

Sæt allerede nu kryds ud for uge 26 eller 27 næste år!