Søg Vis menu

Første del af ”Stalddørspakken” er trådt i kraft

8. sep 2016

Foto af; Jens Ørberg, DR

 

Stalddørspakken , som reglerne for primærproducenters salg af fødevarer kaldes, er trådt i kraft og betyder lempelser for salg af ænder, gæs og æg, mens reglerne for håndtering af høns, kyllinger og kalkuner ikke er afklaret endnu.

Reglerne betyder bl.a. at primærproducenter må fjerne indvolde fra ænder og gæs, når de skal sælges direkte til private forbrugere. Der er også mulighed for at sælge ænder og gæs uden indvolde til lokale restauranter og detailforretninger, hvis primærproducenter indretter et egnet lokale til slagtningen, og i øvrigt følger reglerne. Begge former for salg skal registreres hos Fødevarestyrelsen.

Reglerne betyder også at der må sælges op til 100.000 æg fra stalddøren mod tidligere 50.000 stk.

Stalddørspakken regulerer også salget af f.eks muslinger, vildt, honning og fisk.

Miljø- og Fødevareministeriet afventer en afklaring fra EU-Kommissionen om salg af høns, kyllinger og kalkuner inden årets udgang.

Kontakt Fødevarerådgiver Signe Folke for flere oplysninger

Tlf.: 2495 5925   eller  sf@bornholmslandbrug.dk