Søg Vis menu

Vækst via Fødevarer

3. nov 2017

v/ Klaus H. Petersen

Tirsdag den 31. oktober 2017 var Erhvervsstyrelsen vært ved konferencen ”Vækst via fødevarer” i Aarhus. Formålet med dagen var at sætte fokus på, hvordan EU's Regionalfond investerer i innovation og vækst på fødevareområdet i hele Danmark, herunder på Bornholm.

Konferencen blev indledt med en kort indflyvning til mulighederne i regionalfondsprogrammet. Resten af formiddagen blev brugt på spændende præsentationer af regionalfondsprojekterne Spirende Fødevareoplevelser og CPH-Food, der blandt andet involverede vejrtrækningsøvelser og smagsprøver på vandkefir. Eftermiddagen bød på "regional markedsplads", hvor de regionale vækstfora  præsenterede deres fødevareindsatser på forskellige stande. Bornholm var flot repræsenteret med en stand, i samarbejde med BornholmsMosteri, ”Greater Copenhagen”, BRK og Bornholms Landbrug, der blandt andet tog afsæt i den nyeste fødevarestrategi for Bornholm.

Konferencen blev faciliteret af cand.scient. i human ernæring Christian Bitz, der også var ordstyrer på eftermiddagens afsluttende paneldebat. Her diskuterede kokken Claus Holm, borgmester i Syddjurs Kommune Claus Wistoft (V), Bent Hansen fra Region Midtjylland og Danske Regioner (S), Henrik Rendbøll, der er direktør på Møllerup Gods, som tidligere har været med i regionalfondsprojektet Future Food Innovation, og tidligere fødevareminister og MEP Dan Jørgensen (S), hvordan fødevareområdet kan bidrage til at skabe vækst i Danmark. 

Panelet kom vidt omkring og nåede blandt andet at drøfte økologi, madkultur, produktionsmetoder og vækst i fødevareerhvervet. Debatten blev en smule afsporet ift. kvalitetsfødevarer og økologi og der var desværre ikke mulighed for spørgsmål fra salen.

Men blev rundet godt af med en parolle fra Claus Holms afsluttende opfordring til konferencedeltagerne: ”Elsk jeres fejl! Det er der, innovationen sker” .