Søg Vis menu

Åbent Landbrug på søndag

17. sep 2021

En søndag i landbrugets tegn!

På søndag er det 3. søndag i september, og dermed er det dagen for Åbent Landbrug. Samme dag afholdes pløjestævne for veterantraktorer, så der er gode mulighed for underholdning på søndag!

Tre landmænd slår stalddørene op og inviterer indenfor, og der er mulighed for at komme på rundvisning i mindre grupper hos en griseproducent eller komme til åbent hus hos en mælkeproducent, hvor man selv kan gå rundt på gården.

Vælger man rundvisning hos en griseproducent, skal besøget bookes på forhånd på https://booking.aabentlandbrug.dk/, hvor man vælger tid og sted. Der er to muligheder:

På Kirkelunde ved Nyker tager Tommy Westh Pedersen imod. Tommy har en produktion med søer og smågrise. Derudover dyrker Tommy knap 140 hektar med hvede, byg og raps.


Tommy Westh Pedersen i rapsmarken

På Lundegård ved Svaneke byder Jens Brandt indenfor i stalden. Jens har produktion af slagtegrise og dyrker knap 70 hektar med frøgræs, sneglebælg, raps, byg og hvede. Derudover er Jens med i Food Bornholm, en sammenslutning af landmænd, der producerer proteinafgrøder som kikærter og linser.


Jens Brandt og medarbejder i stalden

Tidspunktet for rundvisninger, man kan booke, ligger inden for intervallerne kl. 10-11.30, kl. 11.30-13.00, kl. 13.00-14.30 og kl. 14.30-15.00.

Man kan også vælge at komme til åbent hus på Borndal på Sdr. Lyngvej, hvor Simon Holm har mælkeproduktion. På Borndal er der malkekvæg og kalve. Derudover dyrker Simon ca. 460 hektar med majs, græs, hvede og byg. På Borndal kan der bookes besøg enten formiddag (kl. 10-13) eller eftermiddag (kl. 13-16). Man kan komme indenfor i kalvestalden og kostalden, og udendørs er der udstilling med maskiner og plancher, der tager dig med gennem majsdyrkningen fra klargøring til høst. I løbet af dagen vil der tilmed være mulighed for at se, hvordan majsen bliver høstet, da majssnitteren startes ca. kl. 11 og kl. 13.


Simon Holm byder velkommen på Borndal

Hvis du har valgt at tage til Åbent hus på Borndal har du også mulighed for at opleve pløjestævne. Det er den bornholmske afdeling af Dansk Veterantraktorklub, der står bag pløjestævnet, hvor der er dømt hygge på ægte Morten Korch-manér! Det kan opleves ved Borndal, på modsat side af Sdr. Lyngvej, fra kl. 10 til ca. 14.30.

Så 3. søndag i september byder på masser af gode oplevelser i landbrugets tegn!