Søg Vis menu

Besøg af folkeskoleelever

29. sep 2017

7. klasser hørte om planteproduktion

I uge 39 har landets folkeskoler fokus på naturvidenskab, og hele ugen er dedikeret emnet. På Bornholm afholdes temaugen med specielt fokus på Bright Green Island.

I løbet af ugen har eleverne været på besøg hos relevante virksomheder som Energitjenesten, BOFA og NaturBornholm. Også fra Bornholms Landbrugs side har vi budt ind med tilbud til eleverne på de ældste klassetrin. Det har resulteret i besøg af fire 7. klasser fra Åvangsskolen, der tog turen til Aakirkeby for at høre om planteproduktion. Besøget startede på Kannikegaard, hvor Carsten Mouritsen fortalte om planteavlen på Bornholm – bl.a. om hvor mange hektar dyrkes der afgrøder på, på Bornholm, hvilke afgrøder, og ikke mindst hvad bruges afgrøderne til, efter de er høstet: Mel, olie, foder osv.

For at kunne vise eleverne, hvad der videre sker med afgrøderne, var vi så heldige at få aftaler i stand med DLF og Lehnsgaard Rapsolie. Hos DLF fortalte Thomas Jørgensen om græsfrøproduktionen på Bornholm, og hvordan græsfrøene behandles efter høst. Hos Lehnsgaard Rapsolie fik eleverne rundvisning på fabrikken og fik et indblik i produktionen af olien fra rapsfrøene kommer ind, til olien er udvundet og hældes på flasker.

Det var en fornøjelse at få besøg af de unge elever og få lov at vise en del af landbruget frem – vi håber meget, at eleverne følte, de fik noget med sig hjem!