Søg Vis menu

BLU på Axelborg

7. feb 2019

v/ Christian Møller Holm, formand for Bornholms LandboUngdom

Onsdag den 6. februar var en lille gruppe fra Bornholms LandboUngdom på en dagstur til Axelborg. Turen var en del af vores politiske workshop, og det var en super spændende dag, hvor vi fik et stort indblik i, hvad der foregår i Landbrug & Fødevarer. Der var blevet planlagt et meget interessant program af chefkonsulent Anders Søgaard, som har været den koordinerende i hele forløbet fra L&F. Vi fik en rundvisning på hele Axelborg, både ny og gammel del af bygningen. Her talte vi med flere konsulenter, der arbejder med forskellige områder indenfor hele landbrugs- og fødevaresektoren, såsom trafikregler, teknologi og fødevaretrends. Det var meget spændende at høre, hvad der bliver arbejdet med lige nu til gavn for landmændene.

Ud over rundvisning var der arrangeret møder med Landbrug & Fødevarers formand, Martin Merrild, med viceformand Lone Andersen, direktør Morten Høyer, EU-politisk chef Niels Madsen og konsulent Mikkel Jensen. Sammen med dem kom vi rundt om emner som EU/brexit, uddannelse, økonomi/generationsskifte, Omdømme 3,0 samt generel snak om, hvad L&F kan gøre bedre/anderledes i fremtiden ud fra vores synspunkter.


Lone Andersen talte bl.a. om uddannelse

Herfra skal der lyde stor tak til alle for at sætte tid af til at snakke med en flok unge kommende landmænd. Det var fascinerende at få indblik i, hvor stort et arbejde der bliver gjort hver eneste dag for alle landmænd i Danmark! Det er helt enestående, og mange ser misundeligt til, på vores måde at gøre tingende på i Danmark. Det skal der værnes om.

Kæmpe tak til Anders Søgård for at være en del af vores lille forløb. Det har været meget lærerigt for os alle.