Søg Vis menu

Danske landmænd har meget at været stolte af

2. nov 2018

Sunde fødevarer af høj kvalitet, mange arbejdspladser i yderområderne og et stort bidrag til betalingsbalancen

Det danske landbrugserhverv har meget at være stolt af! Vores landmænd leverer høj kvalitet, og Danmark er førende på miljø, dyrevelfærd og fødevaresikkerhed. Det er noget af det bedste i verden, og det kan vi godt tillade os at være stolte af.

Populært dansk grisekød
Der er dansk gris på gaflen og mellem spisepindene i store dele af verden. Over 100 års erfaring med griseproduktion har gjort lille Danmark til en af verdens største eksportører af både grise og grisekød. Grisekød fra Danmark er kendt for sin høje kvalitet, og det er populært på det internationale marked. Og vi arbejder hele tiden på at forbedre kvaliteten af vores grisekød gennem et højt niveau af fødevaresikkerhed, dyrevelfærd og bæredygtighed.

Udlandet vil have god kvalitet, grundig kontrol og høj fødevaresikkerhed, og det kan vi levere på baggrund af vores enestående ekspertise. Dansk gris er noget af det bedste i verden, og selv de fjerneste lande vil handle med os.

Den danske eksport af grisekød i 2017 i mio. kr.

Dansk ost i verdensklasse
Danske oste henter år efter år medaljer til VM i ost, og det er bare toppen af den kransekage, der udgør den danske osteproduktion. For det er ikke bare kvaliteten, der er høj, det er også kvantiteten. Dansk ost eksporteres i stor stil, og efterspørgslen skyldes både smagskvaliteten af de enkelte oste og den høje fødevaresikkerhed, som vores mælkebønder og mejerier leverer. Danmark er en stor spiller på verdensmarkedet, og det er ikke danske ostetyper som Danablu, Havarti og Danbo alt sammen. Vi er for eksempel en af verdens største eksportører af mozzarella.

Den danske eksport af ost i 2017 i ton