Søg Vis menu

Det faglige grundlag for vandplaner

21. maj 2021

Virtuelt medlemsmøde den 26. maj kl. 14–15

Onsdag den 26.maj kl. 14–15 afholdes virtuelt medlemsmøde med titlen ”Ny international vurdering af kvælstofindsatsen i Danmark”.

Der arbejdes fortsat intenst på at sikre en drifts- og miljømæssig forsvarlig indsats i forhold til kvælstofreguleringen i de kommende vandplaner. Centralt i denne indsats er bl.a. at sikre det faglige grundlag.

Der har allerede været gennemført en international evaluering med afsæt i ”De syv synder” og i øjeblikket presser L&F på for at få en såkaldt second opinion om det faglige grundlag for vandplanerne. I den forbindelse har L&F på onsdag den 26. maj et foretræde for Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg hvor João Ferreira, professor ved New University of Lisbon vil præsentere ny videnskabelig vurdering af den danske kvælstofindsats. Det er lykkedes at få professor João Ferreira til redegøre for sin vurdering ved det virtuelle medlemsmøde lige efter foretrædet med Miljø- og Fødevareudvalget.

Program for medlemsmødet

  • kl. 14.00 –14.05 Velkomst og baggrund for mødet v/ Thor Gunnar Kofoed viceformand L&F
  • kl. 14.05 –14.22 João Ferreira, professor ved New University of Lisbon ny vurdering af kvælstofindsatsen i Danmark (oplægget er på engelsk)
  • kl. 14.22–14.30 Opsamling på dansk v/ Anders Panum Miljødirektør L&F
  • kl. 14.30–14.55 Spørgsmål på dansk/engelsk
  • kl. 14.55–15.00 Afrunding og videre proces v/Thor Gunnar Kofoed

Tilmelding til mødet sker via dette link: https://www.seges.tv/live/68788823

Husk at det virtuelle medlemsmøde bliver optaget, hvis tidspunktet ikke passer ind i kalenderen, kan I roligt tilmelde jer mødet alligevel, for I modtager et link til optagelse af medlemsmødet, som I kan se på et selvvalgt tidspunkt, hvor der er god plads i programmet. Da mødet er virtuelt, beslutter I selv, om det skal ses foran pc’en på kontoret eller om I har lyden i øret i staldene eller i traktoren/bilen.