Søg Vis menu

EUX Landmand - et populært valg

19. nov 2019

Torsdag den 21. november slår BUM  dørene op på Campus Bornholm

På BUM – Bornholms UddannelsesMesse – har uddannelsesinstitutioner og erhvervsliv mulighed for at præsentere sig for de bornholmske elever fra 7.-10. klasse.

Også landbrugsuddannelserne bliver præsenteret på BUM, da både Dalum Landbrugsskole, Landbrugsskolen Sjælland og Gråsten Landbrugsskole møder op for at fortælle om mulighederne for at uddanne sig inden for landbruget.

Landbrugsskolerne kan glæde sig over, at EUX Landmand er blevet et hit. Faktisk melder alle de tre landbrugsskoler, som deltager på Bornholms UddannelsesMesse, om et stigende antal elever på uddannelsen EUX Landmand, som er en kombination af den traditionelle landbrugsuddannelse og en gymnasial eksamen, så man ender som landmand med studentereksamen. Skolerne ser det som en stor succes, at det er lykkedes at øge optaget på EUX Landmand på trods af, at årgangene bliver mindre.

Ligesom eleverne på den traditionelle landbrugsuddannelse nyder EUX-eleverne godt af erhvervets efterspørgsel på kvalificeret arbejdskraft, hvilket giver stor sikkerhed for både praktikplads og job i et spændende erhverv. Som nyuddannet landmand får de unge en kæmpe mulighed for at påvirke landbrugsproduktionen i fremtiden og være med til at løse nogle af de store udfordringer i praksis.

Undervejs på uddannelsen får EUX-eleverne både en solid erhvervserfaring fra praktikperioderne samt et eksamensbevis med en række gymnasiefag, hvilket gør det muligt at søge direkte ind på en videregående uddannelse. Det kunne for eksempel være dyrlæge, husdyrvidenskab eller biologi. Eleverne på EUX Landmand har rigtig meget at byde ind med. I bagagen har de både en masse erfaringer fra det praktiske arbejde med planter og dyr, hvilket er erhvervsskolernes styrke, og samtidig er de studievante præcis som kammeraterne på gymnasiet. Man kan sige, at de har fået det bedste med fra to uddannelsessystemer.


Der er mange forskellige opgaver inden for landbrugserhvervet!
Foto: Thomas Iversen, Gråsten Landbrugsskole