Søg Vis menu

Generalforsamling - beretning

18. mar 2021

Årets generalforsamling blev virtuel

Tidspunktet for generalforsamlingen var tilbage til det normale – til gengæld måtte årets generalforsamling afholdes virtuelt som følge af de fortsatte Covid 19-restriktioner.

På bestyrelsens vegne aflagde formand Lars-Ole Hjorth-Larsen beretning for 2020, et år, der unægtelig var præget af Corona. Lars-Ole Hjorth-Larsen lagde ud med at konstatere, at landbruget er mere end landbruget, som landsdækkende helsidesannoncer fra Landbrug & Fødevarer også har gjort opmærksom på. Landbruget sikrer beskæftigelse også til mange uden for landbruget, og det er vigtigt at få fortalt.

For landbrugets vedkommende medførte Corona, at vores mejeri blev klemt på afsætningen, ligesom noteringen på grisekødet bl.a. som følge af Corona tog et styrtdyk. Vejret var heldigvis ikke påvirket af Corona, og planterne havde en god vækstsæson med flotte afgrøder, og høsten gik nemt, var tør og med godt udbytte.

Lars-Ole Hjorth-Larsen kom også ind på, at landbruget i 2020 har fået nye personer på to vigtige poster: Søren Søndergård blev valgt til ny formand for Landbrug & Fødevarer i efteråret, og Rasmus Prehn er ny landbrugsminister. Søren Søndergård deltog i øvrigt i generalforsamlingen og holdt indlæg, der handlede om de landspolitiske områder, der har Landbrug & Fødevarers særlige bevågenhed i øjeblikket.

Læs bestyrelsens beretning her.