Søg Vis menu

Har du som selvstændig fået opkrævning fra Barsel.dk?

15. okt 2021

Mange selvstændige i landbruget og i andre erhvervsvirksomheder har i løbet af september modtaget brev fra barsel.dk, hvor de er blevet bedt om at betale bidrag til barsel.dk.  Og det er rigtigt nok, nu skal du betale som selvstændig, også selvom du ikke skal på barsel nu eller i fremtiden.

Alle selvstændige er fra den 1. januar 2021 blevet en del af barsel.dk, der er en barselsordning for private arbejdsgivere, som nu også omfatter selvstændige. Det betyder, at du skal betale bidrag til barsel.dk og betaling skal ske senest den 1. november 2021.

I forbindelse med finansloven for 2020 blev det vedtaget, at selvstændige skulle have samme barsels-sikkerhed som private. Ordningen betyder, at du som selvstændig nu har mulighed for at få kompensation fra barsel.dk, og at du dermed får større økonomisk sikkerhed under barsel – udover barselsdagpenge.

Kompensationen svarer til det beløb, som private arbejdsgivere kan få udbetalt fra barsel.dk, når de udbetaler løn til deres ansatte på barsel.

Formålet er at styrke kvinders incitament til at blive selvstændigt erhvervsdrivende samt forbedre lønkompensationen i forbindelse med barsels- og forældreorlov for både mænd og kvinder.

Det betyder, at alle selvstændige med en årsindtægt, der er højere end den maksimale dagpengesats, som er 231.920 kr. i 2021, for første gang nu bliver opkrævet at betale ét beløb svarende til lidt over 100 kr. om måneden til barselsfonden. Det er uanset, om du selv eller dine ansatte har børn eller ej.

Bidraget til Barsel.dk som selvstændig i kalenderåret 2021 er på 1.225 kr. Brevet med opkrævningen modtager du i din e-boks.

Har du spørgsmål er du mere end velkommen til at kontakte din regnskabskonsulent hos Bornholms Landbrug & Fødevarer.