Søg Vis menu

Har du udenlandske ansatte?

2. sep 2019

v/ Thomas Bay Jensen

 

I Bornholms Regionskommune kører et særlig projekt med fokus på fastholdelse af udenlandsk arbejdskraft. Selvom det går rigtig godt på Bornholm lige i øjeblikket, viser fremskrivningerne, at Bornholm sammen med resten af landet går en massiv mangel på faglært arbejdskraft i møde. Derfor er det vigtigt at fastholde den arbejdskraft, der i forvejen er på øen.

Hvis du som arbejdsgiver vil have et ekstra fokus på fastholdelse af udenlandsk arbejdskraft, så kan du tage kontakt til Mette Bisgaard Olesen. Hun er ansat som Newcomer Guide i Bornholms Regionskommune og arrangerer store og små netværksarrangementer for udlændinge, som bor på Bornholm. Hun står ikke for rekruttering af arbejdskraft, men har fokus på de, som allerede er her og bidrager på arbejdsmarkedet. Mette uddyber:

”Når man ønsker at fastholde arbejdskraft, er det vigtigt at fokusere på det hele menneske: På fritidslivet, familielivet og evt. ekstra hjælp og støtte den medfølgende partner. Det er det, som jeg er ansat til. Jeg sidder i et et-årigt projekt, så det er bare med at få gjort brug af den ekstra service, som jeg kan tilbyde. Jeg tager udgangspunkt i den enkelte og intet spørgsmål er hverken for stort eller småt,” fortæller Mette.

Netværk for arbejdsgivere - Facebookgruppe

På Facebook har Mette oprettet en lukket gruppe* for arbejdsgivere med udenlandsk arbejdskraft. Gruppen hedder Arbejdsgivere med udenlandsk arbejdskraft – Bornholm. Ud over Mette, er også Virksomhedsservice repræsenteret. Der ligger checklister fra Skat og Ny i Danmark, men formålet er primært at gruppemedlemmerne vil drage nytte af hinandens erfaringer og netværk. Det kan være i forbindelse med ansættelse, bolig, job til ægtefællen mm.

Facebookside henvendt til udlændinge på Bornholm

Bornholm Newcomer Guide er navnet på Facebooksiden, hvor Mette ligger relevant information til udlændinge på Bornholm. Fortæl derfor dine udenlandske ansatte og bekendte om denne side, så de også får muligheden for at komme med til de forskellige arrangementer.

Kontakt

Du kan tage kontakt til Mette Bisgaard Olesen, Newcomer Guide, på telefon 2977 1659 eller mail: newcomerguide@brk.dk. Fysisk er hun placeret på Landemærket 26 i Rønne.

Herover Mette Bisgaard Olesen som er ansat som Newcomer Guide.

I vores artikel i august måneds udgave af "Nyt fra BLF" havde der desværre sneget sig et forkert billede ind. Vi beklager.

 

*En lukket gruppe på Facebook vil sige, at man skal godkendes for at blive medlem. Kun medlemmer kan se, hvad der bliver slået op i gruppen.