Søg Vis menu

Møde Agromarkets

1. feb 2017

Torsdag den 9. februar får vi igen besøg af Agromarkets. Igen i år er det Chefredaktør og analytiker Hans Fink, der besøger Bornholms Landbrug.

Mødet finder sted Torsdag den 9. februar 2017 kl. 13.30 – ca. 16.00 og afholdes på Kannikegaard.

Tilmelding til Bornholms Landbrug: Senest torsdag d. 2. februar på tlf. 5690 7800 eller på mail: bl@bornholmslandbrug.dk

Program for mødet er:

Konjunkturer, valuta og renter

Virksomheder i hele verden er fulde af optimisme, og den amerikanske centralbank lægger op til flere rentestigninger i år. Den nye præsident og centralbankchefen sender modsatrettede signaler om renteudviklingen – hvem bestemmer? Storbritannien styrer mod et larmende brud med EU, vi ser på konsekvenserne for os i Danmark.

Et stort forretningsområde indenfor landbrug er udlejning af jord. Hvilke muligheder skaber det for forpagter og bortforpagter?

Råvarer

Verden har rekord meget korn på lager, og kan vi så regne med endnu en sæson med lave foderpriser? Palmeolie har båret rapsprisen i 2016, og umiddelbart er der udsigt til faldende produktion, men sikrer det en høj pris i år? Eksporten af soja fra USA slår alle rekorder, selvom børsprisen stiger og dollarkursen er høj. Kina aftog store mængder animalske produkter i 2016, men noget tyder på et svagere marked i 2017. Hvilke faktorer afgør prissætningen i år?

Hans Fink har været chefredaktør på AgroMarkets siden 2012 og har arbejdet med finansieringsrådgivning i mere end 10 år. Er uddannet cand.oecon. fra Aarhus Universitet og har holdt et hav af indlæg om landbrugsøkonomi og -finansiering. Hans Fink er desuden ofte brugt som ekspert i pressen.

 

Pris: 200 kr. pr. person, for de som abonnerer på Agromarkets. Øvrige 400 kr.

Bemærk, man kan stadig nå at tilmelde sig Agromarkets.

 

Du er meget velkommen til at invitere en nabo eller bekendt med til mødet!

Tilmelding til Bornholms Landbrug:

Senest onsdag d. 1. februar på

tlf. 5690 7800 eller på mail: bl@bornholmslandbrug.dk