Søg Vis menu

Naturtjek kan give mere natur på ejendommen

8. aug 2022

Planterådgiver Simon Munk har uddannet sig til Naturtjek-rådgiver

Hos Bornholms Landbrug & Fødevarer kan vi nu tilbyde et Naturtjek. Vores senest ansatte planterådgiver, Simon Munk, har taget uddannelsen til Naturtjek-rådgiver og melder klar til at udføre Naturtjek hos øens landmænd.

Et Naturtjek er et værktøj til landmænd eller lodsejere, der ønsker at få synliggjort naturværdierne på deres ejendom og få en konkret plan for, hvordan man bevarer og udvikler naturen og styrker biodiversiteten på sin ejendom.

Der er mange muligheder for at skabe mere værdifuld natur ude på landbrugsbedrifterne. Det behøver ikke kun være med store projekter, da selv små indsatser kan gøre en stor forskel for naturen. Med et Naturtjek bliver landmanden guidet til at lave lige præcis den indsats, som giver allerstørst effekt for naturen og biodiversiteten på den enkelte bedrift.

Et Naturtjek kan ofte være en øjenåbner i forhold til at få synliggjort naturværdien og indsatsmulighederne på ejendommen. Mange indsatser kan igangsættes og gennemføres, uden at det kræver den store arbejdsindsats eller investering. Noget så simpelt som at efterlade døde træer og grenbunker i markkrattet kan gøre en stor forskel for de svampe og insekter, der netop lever af at nedbryde dødt ved. At tilgodese naturen er det et Naturtjek kan hjælpe med.

Læs mere om Naturtjek her eller kontakt planterådgiver Simon Munk på telefon 5690 7814 eller mail sjm@blf.dk.