Søg Vis menu

Opdatering af sprøjtecertifikat

1. dec 2020

Undersøgelse af behovet for opfølgningskursus i vinter

Da man i 2009 gjorde opdatering af sprøjtecertifikat og -bevis lovpligtigt, foretog man en fordeling af deltagerne, så der var rigtig mange, der skulle af sted den første vinter (2009/2010), ca. halvt så mange den anden vinter, ikke særlig mange den tredje vinter – og så var der faktisk ikke deltagere til det fjerde vinterhalvår.

Af den grund afholder vi ikke opfølgningskurser hvert fjerde vinterhalvår, hvilket så er denne vinter. Det har vi også gjort opmærksom på sidste vinter, så man kunne vælge at deltage i et af de kurser, vi havde i 2019/2020, hvis der egentlig var behov for opdatering i vinteren 2020/2021, f.eks. hvis man har afsluttet en landmandsuddannelse i 2016/2017.

Vi har fået enkelte henvendelser fra landmænd, der har behov for at opdatere deres sprøjtecertifikat her i vinter, og derfor vil vi undersøge, hvor stort behovet egentlig er. Hvis det viser sig, at der er basis for min. 14 deltagere, vil vi forsøge at gennemføre et kursus. Vi har mulighed for at afvikle kurset i to grupper, hvis forsamlingsforbuddet fortsat ligger på 10 personer, så det er ikke nogen hindring.

Så hvis du har behov for selv at få opdateret dit certifikat/bevis, har en medarbejder, der har behov for opdatering, eller du kender til en, der er interesseret i et eventuelt kursus, må du meget gerne give en tilbagemelding her til planteavlskontoret – jo før, jo bedre.

Hvis ikke vi får nok deltagere til et kursus på Bornholm her i vinter, er der mulighed for at melde sig til et kursus på Sjælland. Man kan finde kurserne på efteruddannelse.dk. Vi afholder opfølgningskurser igen i vinterhalvåret 2021/2022, hvor vi forventer at planlægge 3 kurser før jul og 3 kurser efter årsskiftet.

Det skal nævnes, at vi har hørt om flere, der har fået besked fra Miljøstyrelsen om, at deres MAB-autorisation udløber. Der er dog ingen grund til panik, da Miljøstyrelsen er ude i god tid, og i de tilfælde, vi har hørt om, er der et helt år til autorisationens udløb og dermed til, at man skal på opfølgningskursus igen.