Søg Vis menu

Orienterings- og inspirationsmøde om økologisk jordbrugsfond og "imarksætteri"

27. jan 2017

Hvordan kan en produktion af økologiske varer stimuleres og dermed imødekomme en øget efterspørgsel?”

Bornholms Landbrug, Bornholms Miljø- og Energiforening og Danmarks Naturfredningsforening Bornholm inviterer til:

OFFENTLIGT MØDE

mandag d. 27. februar kl. 19

hos Bornholms Landbrug, Kannikegaard, Rønnevej 1, 3720 Aakirkeby.

Vi opfordrer alle – og særligt landmænd og iværksættere – til at komme og høre om hidtidige erfaringer ’ovre’ og om mulighederne for at skabe en økologisk jordbrugsfond på Bornholm, samt præsentation af projekt: ’Imarksætteri’, der vil binde land- og byområder sammen.

På mødet vil der være indlæg af:

  • Niels Nørskov, medlem af bestyrelsen i jordbrugsfonden ’Samsøkologisk’ og direktør for Organic by Nørskov
  • Rikke Lundsgaard, landbrugspolitisk seniorrådgiver i Danmarks Naturfredningsforening, (som sammen med Økologisk Landsforening har lanceret en landsdækkende økologisk jordbrugsfond).
  • Hans Jørgen Jensen, sekretariatsleder i LAG Bornholm, der vil fortælle om ’imarksætteri’.

Der er en stigende efterspørgsel på økologiske varer, både lokalt og regionalt.

Formålet med mødet er ikke at diskutere for og imod økologi, men at se på mulighederne for at stimulere den økologiske produktion gennem etablering af en bornholmsk jordbrugsfond.  En Jordbrugsfond kan skabe en lokal tilknytning til landbruget, understøtte eksistensgrundlaget for små- og mellemstore jordbrug og være en katalysator den økologiske omstilling. Vi håber derfor at mødet kan munde ud i indkaldelse til stiftende møde for skabelse af en økologisk jordbrugsfond.

Hvis du finder jordbrugsfonden interessant eller vil være med i idéudvikling og skabelse, så kom til Bornholms Landbrug d. 27. februar kl. 19 - 21. Arrangementet er åbent for alle, og der vil være kaffe og kage.

Af hensyn til planlægningen må man meget gerne give besked om sin deltagelse, ved at sende en mail til bl@bornholmslandbrug.dk eller ringe til 5690 7800, på den måde er vi sikre på, at vi har kaffe og kage nok.

Vel mødt!