Søg Vis menu

Temadag 2 for unge svinepassere

9. mar 2017

Onsdag den 8. marts afholdt LandboUngdom 2. temadag for unge svinepassere

v/ Christian Møller Holm

Der var fuldt fremmøde til temadagen blandt de tilmeldte, hvilket vi er rigtig glade for. Alt i alt 14 unge svinepassere fordelt på forskellige niveauer i uddannelsestrin og forskellige ansvarsområder i staldene. Denne forskellighed er med til at udvikle dem alle, da snakken og erfaringsudveksling er rigtig god læring.

På denne temadag havde vi fokus på det besætningsbesøg, vi skal på i den kommende weekend. Vi skal på besøg hos Jesper Jørgensen, Krusegård i Klemensker. Jes Riis, der er ansat på Krusegård, fortalte om produktionen, og hvordan arbejdet struktureres og passes i dagligdagen. Det var meget spændende og gav et godt indblik i produktion. Vi gennemgik produktionsresultaterne for at kunne få en snak om, hvor de kan forbedre sig. Da de har nogle meget flotte resultater i forvejen, er det svært at gøre det meget bedre, men der vil altid være en mulighed for at gøre lidt ekstra på nogle områder.

De unge blev delt op i mindre grupper for at diskutere produktionstallene. Her blev der snakket om konkrete tiltag, hvorved man måske kunne forbedre resultaterne. Denne snak gav også anledning til at komme ind på, hvordan deltagerne gør rundt omkring på deres arbejdspladser. Meget interessant, da der er mange måder at gøre tingene på fra produktion til produktion.  

Det var en meget spændende eftermiddag, og deltagerne følte, at de fik noget ud af det, og glæder sig til at skulle se produktionen på lørdag.