Søg Vis menu

Viden på tværs

13. okt 2020

Svinekongres i nye rammer

I år bliver der ikke afholdt den traditionelle Svinekongres. Til gengæld afholdes en alternativ form for svinekongres, Viden på tværs, der dels foregår den 20. oktober på seks forskellige steder rundt i landet, dels som webinarer i dagene 21.-23. oktober.

Aakirkeby er valgt til en af de seks byer, hvor der bliver afholdt fysisk møde med faglige indlæg. Formiddagen vil være fælles for hele landet, hvor formand for Landbrug & Fødevarer Svineproduktion, Erik Larsen, og Christian Fink Hansen, sektordirektør i SEGES Svineproduktion, åbner  mødet og fortæller om svinesektoren 2020 - mål, resultater og udfordringer.

Vært ved arrangementet på Kannikegaard er Ulrik Bremholm, bestyrelsesmedlem i Landbrug & Fødevarer Svineproduktion. Ulrik Bremholm, der er svineproducent på Rubenlund Agro, er også en af indlægsholderne ved de lokale faglige indlæg om eftermiddagen. Sammen med specialkonsulent i SEGES Svineproduktion Sisse Schlægelberger fortæller Ulrik Bremholm om fordele og ulemper ved at producere sine slagtesvin inden for landets grænser i en verden, hvor både afrikansk svinepest og coronakriser kan påvirke det globale marked fra dag til dag. Sisse Schlægelberger giver også sit bud på økonomien for dansk svineproduktion den kommende tid.


Sisse Schlægelberger og Ulrik Bremholm

Derudover byder eftermiddagen på indlæg ved Tina Sørensen og Jesper Poulsen, hhv. konsulent og seniorkonsulent i SEGES Svineproduktion, under overskriften "Får du det foder, du betaler for?", og eftermiddagens sidste indlæg står Peter Sandøe, professor ved Københavns Universitet for. Peter Sandøe taler om dyrevelfærd og klima, og hvad vi i den forbindelse skal satse på for at komme forbrugerne i møde.

I løbet af dagen vil der være kaffepauser, frokostpause og livereportager fra de seks byer, og dagen afsluttes med hotdogs og networking.

Alt i alt er der lagt op til en spændende dag på Kannikegaard!

Tilmelding til Viden på tværs sker via linket her. Prisen for deltagelse i arrangementet på Kannikegaard er 795 kr. ekskl. moms pr. person inkl. forplejning ved tilmelding inden den 4. oktober. Efter den 4. oktober tillægges gebyr på 200 kr. Sidste mulige tilmelding er fredag den 16. oktober kl. 10.00. Prisen giver også fri adgang til de 15. webinarer, der sendes resten af ugen.

Har man ikke mulighed for at deltage i Viden på tværs fysisk, kan man se med hjemmefra den 20. oktober. Her følger man programmet i Herning.  Prisen er 495 kr. ekskl. moms frem til 4. oktober, hvorefter der tillægges gebyr på 200 kr. Frist for tilmelding er den 16. oktober kl. 10.

Se det fulde program for Viden på tværs med programmet for alle seks byer den 20. oktober og for webinarerne den 21.-23. oktober her.

Program for den 20. oktober på Kannikegaard

09.00   Kaffe og morgenbrød

09.30   Velkommen til Viden på tværs

v/ Erik Larsen, formand, Landbrug & Fødevarer Svineproduktion og Christian Fink Hansen, sektordirektør, SEGES Svineproduktion

11.30   Frokostpause

12.15   Velkommen tilbage til Viden på tværs

12.30   Derfor bliver mine grise i Danmark

v/ Ulrik Bremholm, Rubenlund Agro og Sisse Schlægelberger, SEGES Svineproduktion

13.45   Får du det foder, du betaler for?

v/ Tina Sørensen og Jesper Poulsen, SEGES Svineproduktion

15.15   Dyrevelfærd og klima: Hvad skal vi satse på for at komme forbrugerne i møde?

v/ Peter Sandøe, Københavns Universitet

16.45   Hotdogs og networking